Qui sóc?

 

Hola!


Em dic Víctor, vaig néixer a Barcelona i sóc de la generació que va créixer veient 'Bola de Drac'.
Sempre m'ha agradat el cinema i l'art en general, però des de petit la fotografia em va despertar la curiositat perquè intuïa que al seu darrere hi havia tot un univers desconegut per a mi. Així doncs, fa uns anys vaig introduir-me dins d'aquesta apassionant professió gràcies al meu oncle, el fotògraf Pepe Encinas.

Els meus estudis varen començar a l'Aula de Especialización Fotográfica. Poc després vaig assentar els conceptes fotogràfics fonamentals a l'EMAV, on, simultàniament, també estudiava vídeo i cinema. El meu darrer destí formatiu ha estat per ara, l'Escola d'Art i Superior de Disseny Serra i Abella on vaig aprofundir els meus coneixements sobre història, tècniques i les diferents especialitats dins d'aquest món.

Alguns dels meus grans referents són els fotògrafs clàssics del segle XX, tots mestres del B/N: Català-Roca, Cartier-Bresson, Doisneau, Brandt, Forcano, Masats... Tot i així, prefereixo i m'agrada més fotografiar en color. Els éssers humans veiem en color. Crec que sona una mica contradictori, oi? Però no! Simplement penso que cada moment i situació requereixen la seva tècnica o procés específics.

M'agrada la fotografia senzilla, que no simple. M'agrada la fotografia propera, de "barri". M'agrada pensar que, quan l'espectador es troba davant d'una foto meva, s'hi trasllada a dins i sent que perfectament podria haver estat allà observant el mateix que jo mirava a través de la càmera. M'agrada vigilar sempre la composició dels detalls. M'agrada vetllar al màxim pel resultat final de cada foto perquè, al cap i a la fi, aquest és el millor reflex de la meva forma de treballar.

Ara només espero que t'agradi a tu!